Menu
  • Home
  • Topic
  • Honda Civic 2000 – Stalling issue with CEL

Honda Civic 2000 – Stalling issue with CEL

Home Forums Stay Dirty Lounge Service and Repair Questions Answered Here Honda Civic 2000 – Stalling issue with CEL

  • Creator
    Topic
  • #582026
    Damien HillDamien Hill
    Participant

      Hey Guys, I had someone bring me a 2000 Civic today which had a check engine light. This car is an automatic, and when in Drive at idle it stalls out from an intersection or when you stop at one. I plugged in my code scanner and I got these two codes:

      P1166 Air/Fuel Ratio (A/F) Sensor (Sensor 1) Heater System Electrical Problem
      P1167 Air/Fuel Ratio (A/F) Sensor (Sensor 1) Heater System Malfunction

      I have attached a photo of the scanner reading. I had to take a second photo after I scrolled down.

      Any idea if these two are related?

    Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
    • Author
      Replies
    • #582048
      college mancollege man
      Moderator
        #584683
        Damien HillDamien Hill
        Participant

          So I have an update, had the car come back to me today for a good look. I had a spare 02 Sensor which I swapped out to see if it helped, but no joy, the CEL still came back on. So if the 02 Sensor isn’t throwing the code, what else is? (college man) -> Thanks for that link, i’ve had a look through the car and no fuses are blown. The 02 Sensor I changed was the one the Code Scanner listed (Primary). Need to get this sorted as soon as I can.

          Appreciate all the help so far – Thank you guys

          Cheers!!

          #584706
          valdevalde
          Participant

            It may be problem with circuit that sends power to oxygen sensor heaters. It gets its power from no.15 7.5A fuse. If the fuse is ok and has good contact. Measure voltage at heater oxygen sensor heater wire (engine of key on) It should have battery voltage. If it was there you may need to measure voltage across oxygen sensor heater (cold engine running). If it is there then either I’m wrong or problem is intermittent.

            #584710
            Damien HillDamien Hill
            Participant

              Thanks for your reply valde, one thing I just found out.. The Oxygen sensor I replaced it with has the same plug but different colour wires. It has the same thread and came off the same car. But the end of it definitely looks smaller. Also when I put the replacement 02 Sensor on the CEL stays off for a long time compared to the old sensor. But the car idle bounces while accelerating with the new sensor in, so I put the faulty one back in. But what was interesting was the Code reader was showing no reading for the primary 02 while we were driving. Checked every fuse, and all is good.

            Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
            • You must be logged in to reply to this topic.
            Loading…
            slot gacor https://ibufoundation.or.id/totoup/ situs togel situs togel togel online bo togel situs togel situs togel toto macau agen toto situs togel situs toto bo togel situs togel situs togel resmi situs togel situs toto situs togel situs togel situs togel situs toto togel online situs toto rimbatoto rimbatoto rimbatoto situs toto bo toto situs toto situs togel situs toto slot gacor situs toto https://fpt.uho.ac.id/wp-content/themes/bet200/ situs toto slot gacor https://tp.fkip.ulm.ac.id/toto/ slot gacor slot gacor toto slot slot gacor bo togel situs toto situs togel situs togel slot demo slot gacor slot gacor situs togel bo togel https://fpt.uho.ac.id/wp-content/vendor/situs-toto-hotman/ situs togel/ bento4d situs toto situs togel situs toto monperatoto monperatoto monperatoto monperatoto toto slot monperatoto monperatoto situs toto slot gacor slot gacor SLOT GACOR slot gacor situs toto situs togel slot gacor situs toto toto slot slot gacor situs togel situs toto slot gacor situs toto situs toto monperatoto monperatoto monperatoto slot gacor slot gacor monperatoto