Menu

my car is in limp mode. need help

Home Forums Stay Dirty Lounge Service and Repair Questions Answered Here my car is in limp mode. need help

This topic contains 7 replies, has 3 voices, and was last updated by Eric Lambousy Eric Lambousy 3 months ago.

  • Creator
    Topic
  • #957328
    __T__ __C__
    Robert Clark
    Participant

    hey guys, i got a problem here.
    95 pontiac grand prix with the 3.1 engine.
    it has gone in limp mode. and i cant pull codes, its the obd 1.5

    i have replace
    spark plugs
    spark plug wires
    fuel filter
    map sesnor

    those havent fixxed anything.

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Replies
  • #957329
    Nightflyr *
    Richard Kirshy
    Participant

    Unfortunately, your taking shots in the dark with the parts cannon.
    You will need to pull any possible codes to give some kind of direction to lead to a repair.

    #957330
    __T__ __C__
    Robert Clark
    Participant

    forgot to add, that the car will only go into 1 and 2nd gear and wont go pass 50mph.

    #958310
    __T__ __C__
    Robert Clark
    Participant

    replaced
    air filter
    fuel filter
    tps
    idle control
    egr
    camshaft sensor

    still wont go pass 2nd gear.the car struggles to gain speed

    #958336
    Eric Lambousy
    Eric Lambousy
    Participant

    What did the plugs look like? What was the result of the testing you did to see if each cylinder had spark? What was the fuel pressure? Is there any engine coolant in the reservoir? What is the oil level? Are there any fluid level sensors? Did you test the vehicle speed sensor?

    #958469
    __T__ __C__
    Robert Clark
    Participant

    levels are good.
    all cylinders have spark (bright blue)
    spark plugs were clean( no oil or coolant)
    fuel pressure is 41 at idle.really cant test going down the road
    and i have change the vehicle speed sensor.

    it idle fine,starts right up. rev fine.

    #958528
    __T__ __C__
    Robert Clark
    Participant

    check fuel pressure again. this morning and its below 41 psi its around 35pis and car is running like crap

    #958603
    Eric Lambousy
    Eric Lambousy
    Participant

    35 psi may be too low for the engine to run. Find out what the psi is supposed to be and compare the reading you got. Dont replace the fuel pump before you test the pump and verify that the fuel pump is getting 12 volts of power and has a good ground.
    Always check the circuit for power and ground on electronic parts’ circuits because if there is a poor electrical connection or a broken/damaged wire, you will end up replacing a part that is in working order.

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Loading…