2015 Honda Fit electrical problems after reversed polarity jumpstart

  • my_car_is_broken
  • Topic Author
  • Offline
  • 1st Gear
  • 1st Gear
More
4 months 11 hours ago - 4 months 11 hours ago #203166 by my_car_is_broken
Hi there. I have a 3rd generation 2015 Honda Fit LX with CVT. I reversed polarity jumpstarting it and now some of the smart electrical things don't work. Here are some of them:
- Cruise Control state resets when I turn off the ignition. I usually leave it in Main On state (press the Main button on the steering wheel) at all times and just press Set when I actually need CC. Now I have to press the Main button every time before Set.
- Headlight's Auto mode doesn't work (lights go dark).
- Central locking system (the buttons on the drivers side door that lock/unlock all doors) doesn't work unless the ignition is on.
- Remote key doesn't work (the small led is flashing when I press buttons on the keyfob but nothing happens, the car won't lock/unlock)
- Power Windows buttons don't work unless the ignition is on.
- The stereo didn't work but I was able to fix that by replacing a blown fuse.

Everything else seems fine, the car runs, turn signals/lights/stoplights work.

I have a new battery now, checked all fuses (Box A under the hood, Boxes A and B under the dash on the driver's side). Only one was blown (the car stereo).
What else can I check to narrow down the problem?
Can I fix this without special tools?
Last edit: 4 months 11 hours ago by my_car_is_broken.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Advertisement
  • nightflyr
  • nightflyr's Avatar
  • Offline
  • 6th Gear
  • 6th Gear
  • 2002 Nissan Xterra 3.3L 4X4
More
4 months 5 hours ago #203171 by nightflyr
Suggest you research if there are fusable links that may have been damaged.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.227 seconds