Menu
  • Home
  • Topic
  • Highlander new speakers almost zero sounds

Highlander new speakers almost zero sounds

Home Forums Stay Dirty Lounge Car Audio Highlander new speakers almost zero sounds

  • Creator
    Topic
  • #893440
    BrianBrian
    Participant

      I have a 2003 Highlander, non jbl sound system. I installed new speakers and they have less than a whisper at full volume. Stock speakers make sound, just not great sound.
      I went to the dealership and they said there is an external amp, roughly in the middle of the cargo area.
      Can that be the cause? If so, can it be removed?

    Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
    • Author
      Replies
    • #893849
      Bruno RochaBruno Rocha
      Participant

        Have you solved your issue?

        #893859
        BrianBrian
        Participant

          Yes I have, thanks for asking. No external amp, just crappy chinesium steroid that claimed big power, but amps burnt out in seconds. I also had a dead short in the factory wiring for the front right door, so I ran new wire there. A better stereo has it working great and I’m getting ready to install a 4 channel amp when I get more time.

          #893865
          Bruno RochaBruno Rocha
          Participant

            Good to hear that

            #1027095
            Angela HillAngela Hill
            Participant

              Ensure that the speaker wires are properly connected to both the speakers and the head unit or amplifier. Loose or incorrect connections can result in very low or no sound.

              • This reply was modified 5 months, 2 weeks ago by Angela HillAngela Hill.
            Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
            • You must be logged in to reply to this topic.
            Loading…